Snow White

Snow White

joi, 13 noiembrie 2014

Berlin, 1989 - 2014

Pe Portalul Revolutiei au fost publicate primele imagini cu delegatia romanilor participanti la manifestarile berlineze.

Gheorghe Iosif: Am insotit delegatia romaneasca la Berlin. Plecarea a avut loc sambata, 8 noiembrie, de pe Aeroportul International Henri Coanda, via Aeroportul International Nikola Tesla din Belgrad, am ajuns seara la Berlin si am revenit luni, 10 noiembrie. Dupa o prima noapte petrecuta pe strazile Berlinului, in jurul epicentrului aniversarii, celebra Poarta Brandenburg, am revenit dimineata pe traseul fostului "Zid al Berlinului", de-a lungul caruia erau organizate tot felul de puncte de interes turistic, de evenimente politice si culturale.



Pe traseu, ne-am intalnit si cu alti romani. Domnul Petre Racanel s-a adaugat grupului, iar la un Checkpoint Charlie, amenajat ca pe vremuri, dar cu soldati pregatiti sa faca fotografii cu turistii sub steagul SUA (contra cost), ne-a recunoscut realizatoarea de la TVR, Mona Ghiurco, care a ramas in continuare cu noi.


O pancarta cu mesajele grupului a fost purtata prin mai multe locuri, monumente berlineze celebre si sedii reprezentative pentru aniversarea la care am participat, cum ar fi ambasadele Aliatilor din cel de al Doilea Razboi Mondial.


Apoi, dupa-amiaza, delegatia Comitetului Roman pentru Cinstirea Eroilor, impreuna cu intregul grup, s-a deplasat pe Dorotheenstrasse, 62-66, la sediul Ambasadei Romaniei in Republica Federala Germania, unde a fost primita de ambasadorul Romaniei la Berlin, domnul Lazar Comanescu.




S-a discutat despre a 25-a aniversare a daramarii Zidului Berlinului, despre prabusirea Cortinei de Fier si Revolutia Romana din Decembrie 1989. Discutiile de la sediul Ambasadei au atins si problematica alegerilor prezidentiale din Romania si asigurarea bunei desfasurari a votului pentru cetatenii romani din Germania.





Imagini - capturi video, dintr-un reportaj realizat de TVS Brasov. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu