Snow White

Snow White

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Dupa un sfert de secol – CONCURS DE FOTOGRAFIE


GRAPHIC ARTS & MEDIA, PHOTOARTS si PORTALUL REVOLUTIEI propun, atat profesionistilor cat si fotografilor amatori, un concurs de fotografie cu tema STEAGUL LIBERTATII NOASTRE.
Celor care se intreaba “Care Revolutie Romana?”, le raspundem ca ACEA REVOLUTIE LA CARE FACE TRIMITERE ARTICOLUL 1 AL CONSTITUTIEI ROMANIEI:
(3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.”
(3) Romania is a democratic and social state, governed by the rule of law, in which human dignity, the citizens' rights and freedoms, the free development of human personality, justice and political pluralism represent supreme values, in the spirit of the democratic traditions of the Romanian people and the ideals of the Revolution of December 1989, and shall be guaranteed.
(3) La Roumanie est un Etat de droit, démocratique et social, dans lequel la dignité de l'être humain, les droits et les libertés des citoyens, le libre développement de la personnalité humaine, la justice et le pluralisme politique représentent les valeurs suprêmes, dans l'esprit des traditions démocratiques du peuple roumain et des idéaux de la Révolution de décembre 1989, et sont garantis.
Va amintiti – sau v-a fost povestit, celor mai tineri -, cum in decembrie 1989, inca din 17, la Timisoara, de pe drapelul Tarii a fost indepartata stema, prin decupare sau rupere, oamenii iesind in strada cu acel „steag gaurit”, simbol al principiilor REVOLUTIONARILOR ROMANIEI.


Drapele cu gaură la Muzeul Militar din Bucureşti.


http://www.eroiinumor.ro/respect89/page/2/

Cel mai frumos om de zăpadă

Posted in Ecouri inedite on Decembrie 30th, 2008 by adminul
Este poza unui om de zapada zambitor, ce a aparut in revista “Lumea copiilor” din Ianuarie 90. Omul de zapada a fost facut de soldati, imediat dupa ce revolutia si-a consumat si ultimii morti. Omul de zapada are intr-o mana tricolorul gaurit, iar cu cealalta arata semnul victoriei, simbolul Revolutiei. Pe cap poarta o casca veche de soldat, pe mana stanga, o banderola tricolora, ca revolutionarii, iar pe el scrie cu crengute de brad… “LIBERTATE”.

Fotografiile pentru concurs sunt legate de aceste intrebari: ce am putea vedea, azi, in locul in care, inainte de castigarea libertatii noastre, era stema? Unde ar trebui sa arboram, acum, la 25 ani de la Revolutia Romana din 1989, STEAGUL GAURIT AL LIBERTATII NOASTRE?

Fotografiile se trimit pe una din adresele: dupaunsfertdesecol@gmail.com, iosif@rdsbv.ro sau pe facebook, https://www.facebook.com/dupaunsfertdesecol?ref=bookmarks
pana la data 01 noiembrie 2014

Primele 3 fotografii primite, indiferent de calitatea artistica a acestora, vor fi publicate in revista Graphic Arts & Media, numarul dedicat Revolutiei Romane la 25 ani de la istoricul 1989.
Toate fotografiile (inclusiv primele 3) vor fi expuse, pentru a fi votate, incepand cu data de 15 octombrie (pana la 15 noiembrie inclusiv), atat pe site-ul photoarts.ro, blogul dupaunsfertdesecol.blogspot.ro, pe Portalul Revolutiei, topicul Imaginea Revolutiei Romane din 1989 si a revolutionarilor http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=1108.0, cat si pe facebook, pe pagina dupaunsfertdesecol si pe cea dedicata concursului.
Fotografia de pe locul I va fi publicata pe coperta IV a revistei Graphic Arts & Media, decembrie 2014. 
Primele 7 fotografii selectate vor fi prezentate publicului in expozitiile dedicate Jubileului Revolutiei Romane, in Timisoara si Bucuresti. La cererea organizatorilor si daca acestia vor suporta costurile imprimarii fotografiilor, fotografiile vor putea face parte si din alte expozitii din localitatile-martir.
Fiecare fotograf poate participa la concurs cu o singura fotografie. Fotografii plasati pe locurile I, II si III vor fi premiati – cu distinctii si premii surpriza - intr-un cadru festiv, de catre veterani ai Revolutiei Romane.
Membrii de familie ai martirilor Revolutiei Romane si urmasii altor revolutionari decedati ulterior (indiferent de calitatea pe care au avut-o: luptatori, retinuti, raniti), daca participa la concurs ca fotografi, vor primi PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI.
 Vom anunta membrii juriului si conditiile de vot pentru public la deschiderea votului. Va rugam ca, la trimiterea fotografiilor, sa specificati deci daca sunteti fotograf profesionist sau amator si daca sunteti sau nu revolutionar (puteti specifica si calitatea: participant, luptator cu merite deosebite, retinut, ranit), ori urmas.

Va uram succes, asteptam sa va inscrieti in concurs si, de asemenea, asteptam mesajele voastre pentru revolutionari, la 25 ani de la caderea Cortinei de Fier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu