Snow White

Snow White

joi, 10 aprilie 2014

SCRISOARE DESCHISĂ

Primim de la Brasov: http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.msg156112#msg156112



Miercuri, 9 aprilie 2014, la sediul Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor "Brasov Decembrie 2989", conducerea asociatiei brasovene a sustinut o conferinta de presa. Punctul principal al conferintei de presa a fost publicarea unei scrisori deschise care se doreste a fi "un apel solemn adresat instituţiilor statului pentru a avertiza că preţul cu care România a pătruns în sferele lumii civilizate este sacrificarea noastră, a cetăţenilor de rând din România, sacrificare care a început deja prin pedepsirea revoluţionarilor din decembrie 1989."

Asociația Luptătorilor, Răniților și Urmașii Eroilor “Brașov-Decembrie 1989” în calitate de reprezentanţi ai revoluţionarilor din Decembrie 1989, an în care în România a fost răsturnat regimul totalitar-comunist al lui Nicolae Ceauşescu, suntem determinaţi de actuala situaţie socială, politică şi economică românească să ne adresăm Dumneavoastră pentru a vă relata că noi, revoluţionarii români, nu putem fi indiferenţi faţă de grava derivă în care se află societatea noastră.
          La 25 de ani după prăbuşirea sângereoasă a regimului comunist, în cursul lunii martie a acestui an, Guvernul României a promovat ORDONANȚA DE URGENȚĂ NR. 11 / 2014 PE CARE O CONSIDERĂM ANTICONSTITUȚIONALĂ ȘI ANTINAȚIONALĂ din următoarele considerente:

Conform Constituției României Articolului 1, aliniatul (3):

“România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate ”.


          Prin OUG nr.11/2014 privind reorganizarea la nivelul adminsitrației publice centrale, care proclamă la Articolul 2, aliniatul 1, “Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor din Decembrie 1989, organ de specialitate al adminstrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, își schimbă denumirea în Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989” actualul Guvern dă dovadă de o totală necunoaștere a Istoriei.
Dintr-o dată, Guvernul, anticonstituțional, șterge Revoluția română din Istorie și, odată cu ea și revoluționarii.

          La aliniatul 2, ordonanța este și mai categorică: “Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 îndeplinește funcția de autoritate de stat în domeniul foștilor deținuti politici, cu respectarea dispozițiilor legale privind drepturile acestora.”
          Adio Eroi Martiri din Decembrie 1989! N-au existat! Adio fraternizarea românească! Adio revoluționarii pe sacrificiul cărora s-au ridicat la Putere și la furt generalizat impostorii autoproclamatei clase politice și ai “elitei” intelectuale care, slujind interese străine conduc România spre dezmembrare și dispariție.

          Ne punem întrebarea: Ce au în comun revoluționarii din Decembrie1989 cu luptătorii din anii 40-50 împotriva ocupantului sovietic?
          Perioada 1945-1989, se împarte în trei epoci distincte, fiecare cu perioade și subperioade:
          1.   Perioada 1944-1964 a ocupației sovietice, a genocidului românesc și a rezistenței românilor împotriva ocupantului;
          2.   Perioada 1964-1978 a victoriei naționale și a marelui efort creator al poporului român, deschis spre Occident în toate domeniile vieții economice, sociale și culturale, perioadă a marilor realizari economice, ulterior furate sau distruse;
          3.   Perioada 1978-1989 a pregatirii “revoluției spontane”, de inspirație Est-Vest.


          Protestăm împotriva aberantului Art. 2 din OUG nr.11/2014 care promovează desființarea României și ștergerea Revoluției Române din Decembrie 1989 din ISTORIE, prin denigrarea generalizată și sistematică a revoluționarilor, încalcând cele mai elementare drepturi conferite prin Constituție cetățenilor acestei tări.
          Această scrisoare deschisă este un apel solemn adresat instituţiilor statului pentru a avertiza că preţul cu care România a pătruns în sferele lumii civilizate este sacrificarea noastră, a cetăţenilor de rând din România, sacrificare care a început deja prin pedepsirea revoluţionarilor din decembrie 1989.
          Ne facem datoria și vă asigurăm că năzuinţele revoluţionarilor din decembrie 1989 din România au rămas la fel de curate şi de ataşate valorilor lumii civilizate libere.
          Nici după 25 de ani de la VICTORIA REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 nu vom renunţa la idealurile noastre: libertate, democraţie, bunăstare, respectarea legilor, precum şi o viaţă decentă pentru fiecare dintre noi, având ca model valorile civilizaţiei europene din care acum facem parte.

Președinte,
Vasile Mardare

BRAȘOV, 09 aprilie 2014

La adresa www.youtube.com/watch?v=FprFIO1hnUs&list=UUYESaNDTbhwbQFcEjHDjCEg,
puteti viziona Conferinta de presa ALRUE, o inregistrare a tuturor discutiilor care au avut loc cu respectivul prilej.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu