Snow White

Snow White

duminică, 6 aprilie 2014

WERNER SOMMERAUER A TRECUT LA CELE VESNICE

Primim de la Gh. Iosif, Portalul Revolutiei

WERNER SOMMERAUER


IONEL CANA
UN NEINFRICAT LUPTATOR SLOMR-IST,
WERNER SOMMERAUER,
MEMBRU FONDATOR AL S.L.O.M.R.,
PRIMUL SINDICAT LIBER 
DIN LUMEA COMUNISTA,
A TRECUT LA CELE VESNICE.
EL CONTINUA SA TRAIASCA IN INIMILE NOASTRE,
CAMARAZII LUI DE LUPTA,CAT TIMP NOI 
VOM FI PE ACEST PAMANT.
SUNTEM ALATURI DE FAMILIA INDURERATA.

DUMNEZEU SA-L 0DIHNEASCA IN PACE !

DR. IONEL CANA, FONDATORUL S.L.O.M.R.


Luptatorul pentru libertate Werner Sommerauer a murit!
Tenacele luptator anticomunist pentru respectarea drepturile Omului  –  Werner Sommeraurer, decanul de varsta al <Novembristilor> a incetat din viata  in ziua de 2 aprilie 2014. Moartea a survenit in somn. S-a nascut in Brasov in 1936, iar  in ziua de 14 februarie a implinit varsta de 78 de ani. 
Un fragment: “Sommerauer are ideea lui: trage covorul roşu din casa scărilor până afară. „Să poată intra oamenii, să se simtă bine!” Apoi vede trei tineri care vor să monteze un hidrant. Îi întreabă pentru ce. Vor să dea jos tablourile lui Nicolae şi Elena: sunt puse prea sus, nu ajung la ele. Îi ajută şi se bucură când jetul de apă îşi atinge ţintele. Cad şi candelabrele. Băieţii râd şi Werner Sommerauer râde cu ei de parcă i-ar cunoaşte de-o viaţă.”   (15 Noiembrie 1987 - Ziua Demnitatii de Mircea Sevaciuc)    
Mircea Sevaciuc
A fost inmormantat pe 6 aprilie 2014.
Werner Sommeraurer se va intalni in Imparatia Cerurilor cu sotia Rodica Sommeraurer (†1998), dar si cu alti camarazi pentru libertate, participanti la revolta din '87 – Vasile Vieru, 36 ani (†05.09.1988) *Gheorghe Duduc *Cornel Vulpe * Ion Nastase * Petrica Dascalu *Nicolae Bordei *Dumitru Broasca * Dumitru Robota * Gavrila Maniu *  Constantin Cocan * Costica Sbarn  * Vitos Ludovic * Voinea Stan * Petru Creanga * Constantin Bradu.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!




Actualizare Portalul Revolutiei Romane, Gheorghe Iosif:

Am postat inregistrarea video a inmormantarii celui mai important membru al Asociatiei "15 Noiembrie 1987", avand titlul "Werner Sommerauer - Inmormantarea unui luptator pentru Libertate", la adresa www.youtube.com/watch?v=u_ArYTeqlpM&list=UUYESaNDTbhwbQFcEjHDjCEg

Domnul Werner Sommerauer, un simplu muncitor brasovean, a fost un luptator exemplar pentru libertate. S-a nascut vineri, 14 februarie 1936 si a incetat din viata miercuri, 2 aprilie 2014, in orasul sau iubit, Brasov.
A fost un oponent al comunismului, impotriva caruia a actionat din tinerete, numarandu-se printre fondatorii Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din Romania (SLOMR), din care cauza a avut mult de patimit. Cu toate acestea, lupta sa impotriva comunismului a continuat, fiind unul dintre participantii activi la Revolta muncitoreasca din 15 Noiembrie 1987 de la Brasov, in urma careia a fost deportat de catre regimul comunist. Dupa Revolutia din Decembrie 1989, a devenit membru al Asociatiei 15 Noiembrie 1987.
Dumnezeu sa-l ierte.


Ramane una dintre personalitatile cele mai simple si tenace ale luptei anticomuniste din Romania, un exemplu de luptator neinfricat pentru libertate, total, definitiv, modest si corect. Un mare caracter, un om a carui intreaga viata ramane ca marturie a faptului ca ocupantii comunisti ai Romaniei nu au reusit sa infranga niciodata rezistenta sufleteasca si mentala a cetatenilor acestei tari, de la tarani, la muncitori si pana la intelectuali. Sa-l pomenim in rugacinile noastre si sa-i spunem povestea urmasilor, pentru ca a fost si ramane o caramida de lumina a istoriei ziditoare a Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu